picture

Firmy & Produkty Polskie

Szczegółowe inforamcje na temat każdej
marki w Polsce. Bądź lepszy od innych,
zbadaj firmę.

picture

Czas to pieniądz

Masz problem ze znalezieniem dobrej firmy ? Chcesz aby usługa została wykonana należycie? Przeczytaj opinie o firmach.

picture

Statystyki

Mamy już zarejestrowanych 235 użytkoników.
Mamy już napisanych 542 wątków w tym 2476 postów.

Noże kuchenne

Noże kuchenne

Ponoć noże japońskie to konkret, nic tak nie tnie, zwłaszcza ryb. Jakby takie sobie zamówić do domu:)? Po ile one chodzą?

Przydałby się namiar na jakiś pewny sklep z oryginalnymi nożami:)

Japoniecek

Posty: 19

 
Długo szukałem jakiś oryginalnych noży japońskich do swojej restauracji w Kraku. Nie było zbyt wielu ofert wbrew pozorom. Ciekawe warunki zaproponowali mi na www.macknives.pl. Ich mogę polecić jeśli szukasz naprawdę profesjonalnych noży. Ja akurat zamawiałem głównie do siekania warzyw i owoców, ale są też inne.

Cycaty

Posty: 21

 
Powiem Ci, że kilka osób już mi zachwalało takie noże. Ale nie wiem czy mi są one na pewno do szczęścia potrzebne. Kucharzem nie jestem, więc...

Argante

Posty: 48

 
Wiem, że ostatnio dostawców tego rodzaju noży jest coraz więcej. Ja akurat wybrałem ofertę serwisu http://www.macknives.pl, bo mają wyłącznie oryginalne i wszechstronne typy noży. Dobry kontakt, produkty drobiazgowo opisane, nie kupuje się tutaj kota w worku:P

Klarka

Posty: 38

 
Jak dla mnie każdy kucharz powinien przynajmniej raz w życiu sprawdzić jak się sieka japońskimi ostrzami. Zupełnie inna technika, zupełnie inny typ. Ja akurat jestem z tych co się specjalizują w kuchni japońskiej, więc używam na co dzień i polecam.

Miłego!

vokalek

Posty: 19

 
Uuu...noże to nie do mnie pytanie :P Ja się boję ostrego jak ognia. Kiedyś się skaleczyłem dość boleśnie i teraz mam traumę.

Anjinsaan

Posty: 21

 
Co by nie mówić, jednak japońskie noże moim zdaniem wymiatają. To jest jednak z jednej strony bardzo ładna stylistyka, ale z drugiej też takie rzemieślnicze mistrzostwo.

Ja bardzo lubię noże Mac, korzystam i nie zamieniłbym na inne.

twojezdrowie24

Posty: 20

 
No z tego co się orientuję to w Japonii akurat na ostrzach się znają:) Nie przez przypadek Samuraje i te sprawy...Ja bym kupował z miejsca, jakby mnie tylko było stać na to...

Orolniki

Posty: 28

 
Raz w życiu miałem w ręce nóż japoński i powiem, że naprawdę ostra rzecz :) Musiałem filetować rybkę i poszło gładko. To jeszcze na praktykach było w restauracji hotelowej nad Bałtykiem:)

Kruk

Posty: 31

 
My w pracy nie używamy japońskich ostrzy, ale fakt dużo osób w branży sobie je chwali. Ale wiesz to indywidualna sprawa:) Jednemu pasuje patelnia z teflonu innemu ceramiczna...różne są gusta.

krzychoo

Posty: 33